Breaking News

btt

Beetje torrent

0 0

Het BitTorrent-token is het softwaretoken waarmee gebruikers van het BitTorrent-netwerk gemakkelijk hun bandbreedtegebruik kunnen volgen. De dienst is in eerste instantie ontwikkeld in 2021 als alternatief voor trackerprogramma’s, die worden gebruikt door websites voor het delen van muziek. Door het bandbreedtegebruik bij te houden, stellen deze programma’s gebruikers in staat om in te schatten hoeveel mensen elke dag hun muziek- en videobestanden downloaden. Met deze service kunt u precies weten hoeveel bestanden u elke dag downloadt.

Het idee om de bandbreedte en Bit Torrent-tokens bij te houden, deed de twee goede overeenkomsten lijken, maar er is veel meer aan het BitTorrent-concept dan op het eerste gezicht lijkt.

Om te begrijpen hoe BitTorrent werkt, is het belangrijk om een basiskennis te hebben van de Bit Torrent-client.

In tegenstelling tot de meeste andere Bit-torrent-clients, bevat het token geen persoonlijke informatie, maar slaat het alleen de Bit Torrent-links op die eerder door gebruikers zijn ingediend. Hierdoor kunnen de gebruikers hun bandbreedtegebruik volgen en bepalen welke bestanden ze downloaden van hun collega’s. De Bit Torrent-tracker-applicatie maakt ook gebruik van het gedecentraliseerde consensus-algoritme, of DGC, om snelle peer-ontdekking mogelijk te maken.

Naast de BitTorrent-tracker zijn er nog andere belangrijke componenten van het gedecentraliseerde Bit-torrent-systeem. Er zijn Bit Torrent-downloadmanagers, bekend als de MP3-downloadmanager en de Movie-downloadmanager, die beide het gebruik van Bit Torrent-tokens vereisen. Deze tokens worden aan het begin van hun registratieproces aan leden gegeven en blijven bewaard totdat alle tokens zijn gebruikt. Zodra dit gebeurt, verandert de administratie van het Bit-torrent-systeem de controle en worden nieuwe tokens uitgegeven. Naast deze twee hoofdcomponenten van het Bit-torrent-systeem, omvat de gedecentraliseerde benadering ook het add-on-protocol, of MRC, en Peer Discovery, of PDS. Deze twee protocollen hebben een aanzienlijk effect op de systeemfunctionaliteit en stellen gebruikers in staat grote mediabestanden te downloaden zonder zich zorgen te hoeven maken over bandbreedtebeperkingen.

In tegenstelling tot de meeste Bit-torrent-systemen, worden de BitTorrent-tokens die in dit systeem worden gebruikt niet aan elk lid uitgegeven; Deze vereiste, bekend als de dienstverzoeker, wordt berekend door het totale aantal tokens te delen door het totale aantal actieve gebruikers en past het Bit-torrent-lidmaatschap aan om aan de behoeften van elke abonnee te voldoen. Als er bijvoorbeeld vijfduizend actieve Bit-torrent-gebruikers zijn en tweehonderd tokens per maand worden gebruikt, dan zijn de kosten voor BitTorrent-token $ 0,50. Omdat de Bit-torrent-service een lager totaal aantal tokens heeft, betaalt elke gebruiker een lagere vergoeding, waardoor het een economisch haalbare methode is voor nieuwe leden.

Behalve dat het een goedkope manier is om aan de slag te gaan met software voor het delen van bestanden, heeft Bit Torrent ook een aantal extra voordelen. Een van deze voordelen is het feit dat Bit Torrent volledig gedecentraliseerd is, wat betekent dat er geen centrale beheerder is, waardoor het voor iedereen bijna gratis is om aan de slag te gaan en een sterke gemeenschap op te bouwen rond elk onderwerp dat ze kiezen. Een ander groot voordeel van Bit-torrent is het formaat voor het delen van bestanden. In tegenstelling tot de meeste bestandsdelingsindelingen gebruikt Bit Torrent een flexibel gegevensformaat waarmee meerdere gebruikers en meerdere apparaten een enkel bestand kunnen delen. Een nummer kan bijvoorbeeld op één Bit-torrent worden opgeslagen en tegelijkertijd met een willekeurig aantal gebruikers online worden gedeeld. De flexibiliteit van het Bit-torrent-formaat maakt het ook gemakkelijk om nieuwe bestanden aan de pool toe te voegen en stelt gebruikers ook in staat om te beslissen welke bestanden ze aan hun pool willen toevoegen, waardoor het gemakkelijk wordt om de pool naar behoefte te laten groeien.

Bit Torrent is een fascinerend stukje software omdat het laat zien hoe de toekomst van internet eruit zou kunnen zien. Door een gedecentraliseerd systeem te creëren dat afhankelijk is van gebruikers en basisbedrijven, stelt Bit Torrent gebruikers in staat om naar hun computers te downloaden wat ze maar willen, ongeacht of het legaal is of niet. Door dit te doen, helpen Bit Torrent-gebruikers om de vrijheid van informatie te behouden en helpen ze ook om een betere toekomst voor internet te creëren. Omdat Bit-torrent volledig gedecentraliseerd is, zal het niet met dezelfde problemen worden geconfronteerd die gecentraliseerde servers kunnen tegenkomen, zoals inbreuk op auteursrechten. Als Bit-torrent populair genoeg wordt, kan het zelfs de beroemde ISP-black-out overwinnen. Hoe dan ook, hoe Bit Torrent uiteindelijk zal eindigen, het is een interessant project dat laat zien hoe technologie kan worden gebruikt om een beter internet te creëren.

Klik hier voor meer informatie hier Bitcoin Meester

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %