Breaking News

Een korte geschiedenis van kindertheater

0 0

Kindertheater is een term die wordt toegepast op een verzameling toneelstukken en andere uitvoerende kunsten door kinderen. (2) De geschiedenis van dit kindertheater gaat terug tot het vroege zogenaamde schooltheater dat eind 18e eeuw in Rusland opkwam. Vanaf de tijd van Nicolaas II tot vandaag is het kindertheater een buitengewoon belangrijk onderdeel van de Russische cultuur en identiteit. Tegenwoordig is het kindertheater over de hele wereld erg populair omdat het een middel is om de geschiedenis van de Russische cultuur te behouden en zijn invloed uit te breiden naar andere landen. Sommige Russische leiders hebben zelfs geprobeerd het zogenaamde nationale theater in hun land te introduceren en deze trend heeft gemengde recensies gekregen.

Wat betreft het kindertheater in Rusland zelf zijn er verschillende voorbeelden die genoemd kunnen worden. De bekendste is het Poesjkin-theater, dat zich in Moskou bevindt en bekend staat om zijn levendige acteervoorstellingen van beroemdheden als Evgeny Pashmanov, Anatoly Chizhevsky, Yul Brynenberg en Grigori Kubo. Een ander zeer populair kindertheater in Rusland is het Tverskaya Children’s Theatre, dat werd gebouwd in 1992 en bekend staat om het grote kaliber van zijn producties. Een ander kindertheater in Rusland is het Severin Opera House dat zich in Ekropolis bij Moskou bevindt en wordt bezocht door een groot aantal buitenlandse toeristen. Er is ook een kindertheater in Finland, dat werd gebouwd in 1963 en populair is bij zowel lokale als buitenlandse bezoekers.

De meeste van deze theaters zijn meestal extreem groot en zijn onderverdeeld in secties voor kinderen en volwassenen. Men kan zelfs plaatsnemen en naar een toneelstuk kijken tijdens de lunch in het kindergedeelte. Meestal is het auditorium uitgerust met zachte stoelen en tapijten. Het podium is altijd cirkelvormig en lijkt veel op een groot podium in een commercieel theater. Professionele familietheaters in Rusland hebben ook hun eigen projectiesysteem, zodat elke deelnemer de voorstelling duidelijk vanaf zijn of haar stoel kan zien.

Een ander uniek kenmerk dat in professionele theaters in Rusland wordt aangetroffen, is dat ze een zogenaamd Kontakt of Book hebben. Dit wordt gebruikt om de kwaliteiten en rol van elk personage in het verhaal te demonstreren. Als een volwassene bijvoorbeeld de rol van vader speelt, leest de moeder enkele van de favoriete verhalen van de moeder hardop voor aan de kinderen, die ze vervolgens voor elkaar zingen. Een ander uniek kenmerk van een kinderboekentheater is dat ze voor veel van hun shows muziek en andere moderne audiovisuele hulpmiddelen gebruiken.

Professionele theaters in Rusland huisvesten ook theaters voor generale repetities en toneelproducties. Tijdens de generale repetitie krijgt een aantal kinderen verschillende rollen en laat de regisseur ze spelen zodat ze gevoel krijgen voor wat de rol inhoudt. De voorstelling van de kinderen wordt op video opgenomen en vervolgens getoond aan de ouders die aanwezig zijn bij de repetitie. Bij het maken van deze films kan de regisseur erachter komen welke toon het publiek wil zetten en die als leidraad gebruiken voor hun daadwerkelijke productie. De meest populaire vorm van generale repetitie in Rusland is Krylvanov. Hier vindt de voorstelling van de kinderen plaats in een echt appartement, waarbij de familie aanwezig is voor wat advies en supervisie over het optreden.

De laatste jaren zijn kindertheaters over de hele wereld enorm populair. In sommige delen van Rusland en in veel andere landen van de wereld zijn kinderproducties enorm populair. De meeste van deze shows zijn zeer succesvol en ze zijn bijna elke avond uitverkocht. Dit heeft ertoe geleid dat er in andere steden en dorpen over de hele wereld veel meer kindertheaters zijn gebouwd.

Kijk voor meer informatie op http://www.vrolijktheater.nl/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %