Breaking News

Wat is assertiviteit?

0 0

Wat is assertiviteit

Wat is assertiviteit?

In de wereld van management is assertiviteit het beleefd en assertief vertegenwoordigen van jezelf tegenover anderen – je suggesties en meningen – op een assertieve maar beleefde manier. Als u niet zeker weet hoe u assertief kunt worden in uw managementstijl, oefen dan dagelijks assertiviteit door te luisteren, aandacht te besteden aan en te reageren op zorgen van medewerkers. Hier is een voorbeeld: ben je ooit in een sollicitatiegesprek geweest met enige zorg voor het bedrijf, maar met een bericht dat was: "Ik denk niet dat we de beste keuze hebben gemaakt voor deze functie" of: "Dit project verloopt geweldig voor ons , maar we moeten ons concentreren op X. " )?

Het simpele antwoord is dat je niet je volledige potentieel hebt uitgedrukt en je handelde als een passieve lasteraar die bijdroeg aan je gebrek aan succes. Hoewel het belangrijk is om te leren assertiever te zijn op de werkplek, worden te veel mensen die deze persoonlijkheidsstijl vertonen ten onrechte als passief beschouwd Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus Wat is assertief. Passieve mannen en vrouwen geven vaak gemengde boodschappen dat ze geïnteresseerd zijn om meer te weten te komen over het bedrijf en om het bedrijf te helpen. Uit hun gedrag blijkt echter dat ze niet in staat zijn om hun echte assertiviteit over te brengen, wat in plaats daarvan onderdanig gedrag is. Als je je passief kleedt, communiceer je dat je toegeeft aan het verzoek van de ander zonder assertief te zijn.

De sleutel tot het gebruik van assertiviteit op de werkplek is om de juiste communicatiestijl te kiezen en ervoor te kiezen zelfverzekerd en zelfverzekerd te zijn in al uw interacties met uw collega's en de rekruteringsmanager. Oefen vervolgens elke dag assertieve communicatie om het in je te koesteren. Onthoud dat dit geen ‘snelle oplossing’ is, maar een consistent en continu proces. In dit geval gaan zelfvertrouwen en assertiviteit hand in hand. Assertiviteit zal altijd passief denken of negatieve zelfpraat overwinnen. En terwijl je assertief leert communiceren, zul je leren hoe je een geweldige leider kunt zijn en positieve manieren van interactie van anderen om je heen kunt aantrekken, terwijl je je volgende promotie verdient!

Meer info over dit artikel: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %