Breaking News

wat is een webinar

Wat is een webinar – en hoe webinarhosts het aantal bezoekers kunnen vergroten

0 0

Webinars zijn voor veel bedrijven een cruciaal onderdeel van de marketingstrategie geworden.

Toch is de echte vraag waar iedereen aan denkt: Webinar Software wat is een webinar? Webinars zijn interactieve sessies die live of vertraagd worden gehouden via internet, waarbij vaak video wordt gebruikt als communicatiemiddel. Webinars zijn een soort teleconferenties, maar in tegenstelling tot een gewone conferentie kunnen deelnemers via spraak met elkaar communiceren. Het verschilt ook van conferencing, een interactieve audioconferentie waarbij alle deelnemers zich op één fysieke locatie bevinden.

 

Webinars verschillen van traditionele conferenties omdat het interactiever is en de toeschouwers live kunnen deelnemen aan de presentatie. Webinars kunnen in segmenten worden uitgevoerd en worden over het algemeen meerdere keren binnen een dag herhaald. De gastheer geeft doorgaans de duur van de sessie aan en eventuele pauzes of vragen moeten door het publiekslid worden gericht voordat nieuwe kunnen worden beantwoord. Zodra de presentatie voorbij is, kan de gastheer toehoorders uitnodigen voor een vraag- en antwoordsessie of presentatiemateriaal op de website plaatsen. Deze tools kunnen dienen als hulpmiddel voor de toehoorders en / of ze kunnen ook worden gebruikt voor het promoten van producten en diensten die door de presentator worden geleverd.

 

Een webinar is een vooraf opgenomen interactieve sessie die is ontworpen om inhoud op een volledig aangepaste manier aan de leden van het publiek te leveren. Een internetgebruiker die op zoek is naar informatie over een bepaald onderwerp, kan lid worden van een willekeurig aantal websites die webinars aanbieden en kan luisteren terwijl de presentator zijn of haar toespraak houdt. Door lid te worden van de websites die deze live webinars hosten, kunnen de aanwezigen begeleiding krijgen en ideeën uitwisselen met de presentator, meer te weten komen over de branche en met elkaar netwerken. Door deel te nemen aan deze live webinars, kunnen toehoorders de laatste updates ontvangen, worden blootgesteld aan de nieuwste trends en kunnen netwerken met professionals uit de industrie die hen kunnen helpen vooruit te komen in hun carrière.

 

Webinars zijn een geweldige manier om producten en diensten te promoten.

Wanneer de presentator een live lezing geeft via een webinar, krijgen de aanwezigen onmiddellijk toegang tot zijn of haar PowerPoint-presentatie, waar ze meer te weten kunnen komen over het onderwerp of het product / de dienst rechtstreeks bij de presentator kunnen kopen. Kijkers kunnen ook onmiddellijk toegang krijgen tot de link naar de persoonlijke website van de host, waar ze het onderwerp verder kunnen onderzoeken of het item kunnen kopen. Een webinar kan een affiliate marketeer ook de mogelijkheid bieden om zijn eigen producten en diensten te promoten, wat de marketeer verder kan helpen bij het vergroten van zijn online aanwezigheid.

 

Het is belangrijk voor webinar-hosts om hun bezoekers te voorzien van nuttige informatie wanneer ze deelnemen aan het webinar. Om deelname te stimuleren, moet de gastheer de deelnemers eerst nuttige informatie geven over het onderwerp van het webinar. In sommige gevallen kan de webinarhost een link op de startpagina plaatsen naar een gratis rapport, video of diapresentatie die bezoekers kunnen downloaden en in de toekomst kunnen gebruiken. Het is altijd een goed idee voor webinar-hosts om ervoor te zorgen dat de presentaties en inhoud interessant, relevant en interessant zijn voor hun publiek. Als de inhoud niet interessant is voor het publiek, zullen ze hoogstwaarschijnlijk wegklikken van het webinar in plaats van blijven en naar de presentatie luisteren.

 

Enquêtes zijn een erg populaire manier om in een webinar direct feedback te krijgen over wat wel en niet werkt. Een enquête begint meestal met vragen over de demografische gegevens van het publiek en hoe waarschijnlijk het is dat mensen het aangeboden product kopen. Nadat de enquête is voltooid, kan het publiekslid beslissen of ze het product of de dienst willen kopen die aan het einde van het webinar wordt gepresenteerd. Enquêtes werken goed omdat het eindresultaat de marketeer een aantal statistieken geeft over de effectiviteit van hun marketingtechnieken. Webinar-hosts die bezoekers enquêtes geven, hebben ook een voordeel omdat de enquêteresultaten laten zien op welke gebieden ze kunnen verbeteren om het webinar effectiever te maken.

 

 

 

Lees meer op deze webpagina: https://webinarsoftware.nl/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %