Breaking News

Toepassingen van Microsoft Excel op geografische gegevens

0 0

Toepassingen van Microsoft Excel op geografische gegevens

Een van de meest populaire toepassingen van Microsoft Excel is de mogelijkheid om berekeningen uit te voeren met binaire gegevens. Een eenvoudig voorbeeld is het converteren van de afstand (ongeveer naar het kortste pad) tussen twee punten op een kaart – we gebruiken Washington DC als ons voorbeeld. Om deze bewerking uit te voeren, selecteert u eenvoudig de kaart die u wilt weergeven en kiest u vervolgens de optie "Kaart" in het menu. U ziet dan twee vakken, een met de werkelijke afstand tussen de twee punten en de andere met de binaire weergave (dwz een getal dat een tot vier vertegenwoordigt).

ja

De Y-coördinaat wordt altijd eerst geschreven in een geordende reeks coördinaten (x, y) voor een geschatte conversie (afstand, helling-intercept-vorm, enz.), zoals (twaalf, 5) waarbij (12, 5) de coördinaten vertegenwoordigt op de kaart als tussen Washington, DC en (waar de helling-intercept-vorm voorkomt, is de afstand tussen punten op (3, 4) . In dit geval is de waarde (3, 4) de Y-coördinaat. Ook wel" scheef-onderscheppen," deze formule wordt veel gebruikt in technische berekeningen, en het vermogen van Excel om deze bewerking uit te voeren is een groot voordeel voor degenen in de financiële sector die sterk afhankelijk zijn van wiskundige grafische representaties.

Een andere belangrijke toepassing van de Y-coördinaat in Microsoft Excel is de mogelijkheid om grafieken weer te geven. Als u in Microsoft Excel een grafiek hebt geselecteerd, zoals een histogram of staafdiagram, ziet u twee lijsten: een voor de x-coördinaten, die het gegevenspunt zelf vertegenwoordigen, en een andere voor de y-coördinaten, die het punt op de grafiek die het bereik van dat gegevenspunt vertegenwoordigt. Het bereik van het gegevenspunt kan elk bereik in de echte wereld vertegenwoordigen (dwz het volledige bereik van het coördinatensysteem kan in een grafiek worden weergegeven), of alleen een kleiner bereik dan wat is uitgezet, zoals het bereik dat een bereik van ongeveer één tot ongeveer tien graden. Als u ervoor kiest om de gegevenspunten zelf te plotten, kunt u in Excel de wiskundige vorm van de Y-asformule gebruiken (dwz een negatieve helling Y betekent dat het gegevenspunt aan de negatieve kant van het bereik ligt), zodat het gegevenspunt kan in elke gewenste richting op de kaart worden uitgezet. Dit maakt het heel eenvoudig om eenvoudige, geavanceerde visuele presentaties van gegevens te maken die zeer informatief en gemakkelijk te begrijpen zijn.

Klik op de link: http://test241

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %